Nautic Cleb of Aldeia do Mato / Cannatà & Fernandes | ArchDaily

10 Aldeia-do-Mato-Nautic-Club-00009Nautic Cleb of Aldeia do Mato / Cannatà & Fernandes | ArchDaily.

The New Generation Youth and Community Centre / RCKa | ArchDaily

The New Generation Youth and Community Centre / RCKa | ArchDaily.

garden towers philippines

Garden Towers, is a twin tower residential development, located in the heart of the Makati retail district, in the Philippines. The project consists of residential, retail and basement car parking levels. The towers were designed by Crone Partners, for AYALA Land Premier, in 2012. The premium grade residential towers, are 51 and 60 levels each, with a total gross floor area of 127,000sqm. The site area is 9,000m2 and the first tower was launched late 2012. The first tower has 340 apartments in 1 bed, 2 bed, 3 bed and 4 bed configurations and at the “soft launch” in Makati, 35% of apartments were sold off the plan. Most popular to sell, have been the 2 and 3 bedroom apartments.

Special features of the design, include a garden lobby that connects the towers at the Porte Corche drop-off. An internal private garden for residents, connects the site to the Glorietta Shopping precinct and Palm Promenade dining strip. Sky gardens are located at every fourth level of the tower, providing framed vistas from corridor spaces and areas of respite for residents in a garden environment. Sun Rooms are a feature of the apartments, allowing balconies to be extensions of the living spaces, throughout the year.

garden towers

garden towers

Garden Towers

Garden Towers AYALA Land Premier

do you like the apple store in sydney?

I don’t know about you but I am a huge fan of the design of the Apple store in George Street Sydney. Time and effort has been spent on the detailing of not only the entry facade but the glass feature stair that connects the floors at the back of the building. It is a beautiful stair. The treads span from wall to wall made from 50mm thick solid glass spanning approximately 2.4m. The treads are connected to the wall by minuscule stainless steel patch fittings removing the need for stringers. The open risers add to the transparency of the stair allowing light to filter through the incredibly lightweight structure and create soft shadows on the stark aluminium composite walls. The stair not only looks good but it encourages the visitor to use the stair rather than riding the lift to the other levels. Nice work by the architect! Does anyone know who designed it?

apple store