Narrabeen Beach House Approved

Our Narrabeen Beach House was determined by the Northern Beaches Council last month. Very happy and relieved to finally receive Development Application Approval. A long process due to a Submission at the final hour of the Public Notification Period, from a resident living 2 blocks away from our site, regarding View Loss. Interesting, considering the adjacent neighbours supported our proposal and council’s feedback, following our Pre-Lodgement meeting was complimentary and supportive. You always get one! The process involved, community consultation, an independent planning assessment, erection of height poles, a View Loss Analysis submitted as part of the DA Documents, and presentation to an in-house Planning Panel at Northern Beaches Council.

Looking forward to seeing this one come out of the ground over the next 6-8 months, working with Maurice and Nuno from AURORA Design! Also a big thanks to Natalie Nolan from Nolan Planning Consultants who provided a fair and thorough independent assessment of the submission and to Northern Beaches Council for supporting our project.

A beach life

One of the last vacant beach lots in Ocean Street Narrabeen, our site is an architects dream. For starters, the site has direct frontage onto Narrabeen beach and we work with a wonderful, design savvy client, who wants a modern, minimalist home for her extended family to enjoy. Modern materials of precast concrete and timber, combined with large expanses of glass are used to create spacious interiors, flooded with natural light. The house takes full advantage of uninterrupted views of the ocean and sits comfortably in the northern beaches context and lifestyle РHealthy living, fresh air and the captivating roar of the ocean.

Our narrative is that of discovery. Our design consists of 2 offset rectangular boxes that respond to the context. At the junction of the 2 boxes are the circulation spaces, running along a lineal spine and framing a spectacular view of the ocean from the entry. Private spaces are located in the southern box and entertainment spaces in the northern box, including a Japanese style private courtyard with water feature. An open and spacious design, large windows slide and doors pivot, to allow the outside to merge with the inside. As you enter the building you are drawn down a corridor that opens up different experiences, from the internal courtyard to the feature stair & skylight, arriving at the elevated kitchen and living spaces, orientated to capture the stunning views of Narrabeen beach.

Another Design Collaborative with Maurice & Nuno from AURORA Design.

A new destination for Canberra

Our masterplan for Bruce injects a series of highly crafted mixed-use buildings and townhouses into the Canberra market. The striking forms strengthen the urbanscape, through the creation of sky terraces and a vibrant public promenade designed in a bush setting. Modern offices saturated with natural light and air and a ground floor abuzz with the spice and flavour of cafes, restaurants, bars and speciality retail – A new destination for Canberra!

A design collaborative inspired by the vision and experience of TP Dynamics & AURORA Design.

http://www.wishbruce.com.au/

180 Daisho aerial photography

Crone recently engaged a photographer to take aerial photographs of 180 Daisho, a 60,000m2 commercial office tower located in Ann Street, Brisbane. 180 Daisho is a 34 level, 6 Star Green Star office tower with a striking super graphic of the Brisbane River designed to the north east facade.

180 Daisho is ambitious, gutsy and a highly intelligent building. The tower will be Brisbane’s first, 6 Star Green Star V3 certified office building and is aiming for a 5.5 star NABERS Energy rating. This is the highest sustainability rating attainable through the Green Building Council of Australia’s rating system and described as World Leadership. Crone worked closely with Floth Engineers to design a very efficient, world class, sustainable building.

The buildings facade features a dramatic motif of the Brisbane River which is highly recognisable from a number of vantage points throughout the city and becomes a theme throughout the development.

The structural design is innovative. By utilising a side core to the office floor plate, we were able to straddle the Brisbane railway lines that run directly under the site. Crone worked with Arcadis structural engineers to develop the structural system, which uses in part, a series of large diagonal trusses to support the typical floor plates. This strategic thinking helped unlock the opportunities of the site. The resulting floor plates are regular in shape, open planned, saturated with light and with spectacular views of the city.

180b

180b

180b

180b

180b

180b

180b

180b

180b

180b

Clyde Tree Relocation

An amazing mature tree re-location system used in Victoria.