skyvue sydney

Formally known as the old Nock and Kirby Building, the new development aspired to bring a new life to the six storey heritage building. Crone Partners won the project in a Design Competition and developed a 13 level, PCA “Grade A”, commercial office building, with 13,100m2 of NLA. Construction commenced in 2006 and was completed in 2008 with an approximate construction cost of $55m.

The existing heritage facade and awning on George Street was retained and restored, with new floors and structure provided internally. The building incorporates a dramatic, full height internal atrium serviced by glass lifts. The finish to the core at the southern edge of the atrium, features a stunning, red colour installation, designed by artist Beata Geyer.

The site sits over the top of 4 major rail tunnels, creating additional challenges for the Design Team. This included, the need for sound and vibration treatment to the basement structure, which was designed to span over the tunnels.

The trapezoidal shaped atrium improves natural daylight penetration and visual connectivity of the office floors. Other key Sustainable Design Initiatives include; Chilled beam technology, BMS energy monitoring, waterless urinals and zoned lighting.

SkyVue

idesign portrait idesign portrait2 idesign portrait3 idesign portrait4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *